49,00 €
Netokogus: 195 g (30 annust)
OxiFit on loodud aktiivsetele inimestele, kes hindavad looduslikku päritolu koostisosi ning puhtaid maitseid. Kui soovid anda oma treeningutele loodusliku tõuke ja pakkuda kehale turgutust just siis, kui seda vajad – OxiFit spordijoogi pulber on loodud aktiivse eluviisi toetamiseks enne või pärast füüsilist koormust. Puhaste taimsete koostisosadega, ilma lisatud suhkrute või kofeiinita: see jook on teadlikule sportijale.
Koostises üheks võtmekomponendiks on kontsentreeritud punapeedimahla pulber, millele lisanduvad kartuli maltodekstriin ning hariliku männi koore ja musta pässiku ekstraktid.
Need looduslikud koostisained pakuvad Sinu kehale väärtuslikke ühendeid – polüfenoole, fulvohappeid, nitraate ja kiireid süsivesikuid.
Hapnik on jõud. Vereringe on tarkus. Rohkem hapnikku. Paremad tulemused.
Rohkem informatsiooni OxiFiti ja Black Stuffi kohta leiad:
Proovi ise ja veendu mõjus! 😊
Kui su päevad on täis liikumist, sporti või vaimset pingutust, vajad midagi enamat kui tavaline joogipudel – vajad loodusest sündinud jõudu. OxiFit spordijoogi pulber on loodud just neile, kes otsivad puhtaid maitseid ning naturaalseid koostisosi ilma liigsete lisanditeta.
OxiFit ühendab endas kaasaegse teaduse ja looduslike taimede väe. Selle südameks on punapeedimahla pulber, mille looduslikud nitraadid osalevad organismi hapnikukasutuses pingutuse ajal. Kartulist saadav maltodekstriin annab kiirelt kättesaadava energia, et saaksid anda endast maksimumi nii trennis kui igapäevaselt.
Pulbri erilised ekstraktid hariliku männi koorest ja mustast pässikust (chaga) toovad sinuni polüfenoole ja fulvohappeid. Need taimsed komponendid on väärtuslikud just tänapäeva kiire elutempo juures, kus toit võib jääda üksluiseks ja organism vajab rohkem.
OxiFit ei sisalda kofeiini ega kunstlikke lisandeid ning sobib suurepäraselt ka veganitele. Tulemuseks on jook, mis pakub värskendavat tunnet enne intensiivset tegevust, selle ajal või pärast – ikka lähtuvalt sinu vajadustest. Kui soovid tuua oma treeningutesse, tööpäeva või kasvõi erilisematesse hetkedesse rohkem energiat ja värskust, vali OxiFit.
Avasta, kuidas looduslik jõud võib toetada sinu tulemusi ja heaolu igal sammul!
Koostisosad: punapeedi mahla kontsentraadi pulber 90 g (ca 8:1) (sealhulgas nitraadid), kartulitärklise maltodekstriin 90 g, hariliku männi (Pinus sylvestris L.) koore ekstrakt (10:1) (sealhulgas polüfenoolid ja fulvohapped), musta pässiku (chaga) (Inonotus obliquus, viljakeha) ekstrakt (10:1) (sealhulgas polüfenoolid ja fulvohapped).
Toitumisalane teave: | 100 g | 6,5 g (1 mõõtelusikas*) |
Energiaväärtus | 1 477 Kj / 353 kcal | 96 Kj / 23 kcal |
Rasvad: | 0,27 g | 0 g |
sh küllastunud rasvhapped | 0,1 g | 0 g |
Süsivesikud: | 83,6 g | 5,4 g |
sh suhkrud | 30 g | 1,95 g |
Kiudained | 1,15 g | 0,07 g |
Valgud | 3,5 g | 0,22 g |
Sool | 0,2 g | 0,01 g |
*päevane soovituslik kogus
Lisainfo koostise kohta: | 100 g | 6,5 g (1 mõõtelusikas*) |
Polüfenoolid | 1210 mg | 79 mg |
Nitraadid | 542 mg | 35 mg |
*päevane soovituslik kogus
Sobib veganitele. Kofeiinivaba.
Vaatame lähemalt OxiFit spordijoogi pulbri peamisi looduslikke koostisosi: punapeedi mahla pulbrit, kartuli maltodekstriini ning männikoort (Pinus sylvestris L.) ja musta pässikut (Inonotus obliquus). Tähtis on märkida, et vastavalt Euroopa Liidu toidualase teabe regulatsioonile (määrus (EL) nr 1169/2011) ning tervisealaste väidete määrusele (määrus (EÜ) nr 1924/2006) võib esitada ainult neid tervisealaseid väiteid, mis on lubatud väidete loetelus.* Alljärgnevalt kirjeldame koostisaineid nende omaduste ja funktsioonide kaudu.
PUNAPEEDI MAHLA PULBER
Punapeet – looduslik tugi aktiivsele eluviisile
Punapeet on hinnatud juurvili, mille traditsiooniline kasutamine ulatub aastasadade taha. Peeti tarbitakse nii värskelt, mahlana kui küpsetatuna ning see sisaldab rohkesti mitmekülgseid toitaineid. Peedi looduslikud ühendid, sh nitraadid ja antioksüdandid, muudavad selle populaarseks valikuks sportlaste ja aktiivse eluviisiga inimeste seas.
Punapeedi mahlas loomulikult esinevad nitraadid imenduvad organismis ning osalevad hapnikuga seotud protsessides. Nitraadid on tuntud kui taimedes esinevad ühendid, mida sageli uuritakse just sportliku soorituse ja toitumise kontekstis. Lisaks sisaldab peedimahl mitmeid vitamiine, mineraalaineid ja kiudaineid.
Punapeedist valmistatud jookidel on meeldiv värvus ja naturaalne maitse, mis sobib hästi igapäevamenüüsse – nii sportlastele kui ka kõigile, kes väärtustavad aktiivset elustiili.
NITRAADID
Nitraadid on taimedes looduslikult esinevad ühendid, mida leidub eriti ohtralt punapeedis ja lehtköögiviljades. Toitumisteadlased on uurinud nitraatide rolli inimese organismis ning nende potentsiaalset seost vastupidavusalade sportlaste toitumisega.
Kui nitraadid satuvad organismi, muunduvad need ainevahetuse käigus esmalt nitrititeks ning seejärel lämmastikoksiidiks. Lämmastikoksiidi teke organismis on loomulik protsess, mille mõju uuritakse peamiselt hapniku kättesaadavusele ja veresoonte talitlusele füüsilise koormuse ajal.
Kliinilised uuringud viitavad sellele, et nitraatiderikaste köögiviljade tarbimist seostatakse teatud juhtudel täiustatud sooritusvõimega spordisituatsioonides, kus iga sekund või sentimeeter võib olla oluline.
Nitraadid kuuluvad paljude igapäevaste köögiviljade iseloomulike koostisosade hulka ning moodustavad olulise osa tasakaalustatud toitumisest.
MALTODEKSTRIIN
Kartuli maltodekstriin – neutraalne süsivesikuallikas
Maltodekstriin on tärklise baasil toodetud süsivesik, mida saadakse enamasti maisist või kartulist. Kartuli maltodekstriin on maitsetu, lõhnatu ja kergesti lahustuv pulber, mida kasutatakse sageli toidu- ja joogitööstuses.
Maltodekstriini kasutatakse sporditoitudes ning taastumisjookides tänu tema kiirele imendumisele organismis. See on energiaallikas, mis ei sisalda rasva ega kiudaineid ning sobib hästi olukordadesse, kus on vaja kiiresti kättesaadavat energiat, näiteks treeningute või võistluste ajal.
Kartuli maltodekstriin ei sisalda gluteeni ning selle neutraalne maitse võimaldab seda lisada erinevatesse jookidesse või batoonidesse ilma lõpp-produkti maitset mõjutamata. Tegemist on töödeldud süsivesikuga, mille ohutut kasutamist toidus on kinnitanud Euroopa Toiduohutusamet (EFSA).
Kartuli maltodekstriini sisaldavad tooted võivad olla osa tasakaalustatud menüüst aktiivsele eluviisile.
MÄNNIKOORE JA MUSTA PÄSSIKU EKSTRAKTID
Esmaklassiliste polüfenoolide, kiudainete ning looduslike orgaaniliste hapete (fulvohapped) allikad.
FULVIINHAPE (tuntud ka nime all fulvohape)
(looduslikult saadud peamiselt mustast pässikust)
See väikese molekulmassiga orgaaniline hape on teadaolevalt oluline taimede toitainete transpordisüsteemis, hõlbustades mineraalainete, antioksüdantide ja teiste ühendite liikumist raku tasandil.
Orgaanilised fulvohapped tekivad mullas taimkatte lagunemise protsessides mikroorganismide kaasabil, tänu millele muutuvad mineraalained ja toitained paremini kättesaadavaks taimedele ning seeläbi jõuavad need ka inimese toidulauale.
Fulviinhapped toimivad orgaaniliste elektrolüütidena, aidates kaasa lahustuvate ainete transpordile ja imendumisele. Nad mõjutavad taimedes oluliste ensüümide aktiivsust ning toetavad mullaviljakust. Tänapäevastes tingimustes võib nende sisaldus toidus olla madal tänu mulla viljakuse langusele.
Looduse pärand
Põlvkondade vältel on meie planeedi pinnas olnud looduslikult rikas mikroelementide, mineraalainete ja orgaanilise aine poolest. Iidsed pinnasekihid – näiteks huumuserikkad hoiused, mida leidub mitmel pool maailmas – on tekkinud lopsaka taimestiku ning aktiivse mikroobse elu tulemusena. Selliseid hoiuseid nimetatakse humiinhoiusteks ning need erinevad teistest fossiiilsetest setetest selle poolest, et need pole kompaktselt kivistunud süsivesinikeks (nt naftaks või söeks), vaid säilitanud mikroobide poolt kujundatud orgaaniliste ühendite rikkuse pinnapealsetes kihtides. Mõnes piirkonnas on need hoiused erakordselt fulviinhapperikkad.
Tänapäeval esineb tavapõllumajanduses sageli mulla kurnatust: pestitsiidide kasutamine, intensiivne väetamine ning erosioon vähendavad mikroobset aktiivsust mullas ning võivad viia toitainete ja looduslike orgaaniliste hapete vaeguseni taimedes. Tagajärjeks võivad olla “vaesemad” taimed, milles on vähem olulisi toitaineid, sh mineraalaineid ja fulviinhapet.
Uuringute alusel sisaldas inimese traditsiooniline taimne toitumine suuremaid koguseid erinevaid mikroelemente ja orgaanilisi komplekse (nt fulviinhapet), kui seda leiab kaasaegses dieedis täna. Nüüdisaja elurütmi ja põllumajanduspraktika muutudes on taoliste ainete loomulik tarbimine vähenenud.
Muldade taasmineraliseerimine fulviinhappeta ei toimi. Meie kehade taasmineraliseerimine fulviinhappeta, mis peaks sisalduma taimedes, mida me sööme, on osutunud niisama kasutuks. Kui muld on vaene, oleme seda ka meie.
Kvaliteetse fulviinhappega rikastatud taimsete preparaatidega annab see looduse tsükkel taas inimestele võimaluse tulla lähemale algupärastele toitumisviisidele.
Märkus: KAKS SUURT ELUFUNKTSIOONI, MIDA INIMENE EI SUUDA KORRATA – FOTOSÜNTEES JA HUUMUSTAMINE.
POLÜFENOOLID
(männikoores ja chaga’s)
Polüfenoolid on bioaktiivsed taimeühendid, mis on eriti rikkalikult esindatud männikoores. Need ühendid toimivad antioksüdantidena: toetavad rakkude terviklikkust ning aitavad taimedes neutraliseerida kahjulikke vabu radikaale. Polüfenoolide rikas toitumine aitab mitmekesistada soolestiku mikrobioomi. Antioksüdandid on ained, mis takistavad vabadel radikaalidel kahju teha. Inimene on terve, kui organismis valitseb tasakaal vabade radikaalide ja antioksüdantide vahel.
Vabad radikaalid on molekulid, mis tekivad erinevate keemiliste reaktsioonide käigus ka inimese organismis. Teatud määral on vabade radikaalide teke organismile vajalik, sest see tagab normaalse ainevahetuse ja rakkude talitluse. Vabad radikaalid muutuvad ohtlikuks, kui nende osakaal organismis märgatavalt suureneb.
Vabade radikaalide mõju:
Vabad radikaalid ründavad pidevalt organisme väljastpoolt (päikesekiirgus, keskkonnasaaste, elektromagnetiline kiirgus jne) ning seestpoolt, normaalse elutegevuse ja ainevahetuse tõttu. Need ebastabiilsed molekulid loovad lõpmatu ahelreaktsiooni tõttu miljoneid uusi vabu radikaale, mis hävitavad proteiine, rakke, kudesid ja organeid. Vabade radikaalide kahjustus kasvab, kui toit on antioksüdantide-vaene, koos suurenenud kalorite tarbimisega. See juhtub seoses suitsetamise, alkoholi tarbimise ja ravimite manustamisega, samuti vananedes ning haiguste puhul.
Antioksüdandid mängivad olulist kaitserolli taimede jaoks ja kui neid tarvitavad toiduks inimesed, siis annavad taimed meile edasi samu antioksüdante meie kaitseks.
Antioksüdandid peatavad vabade radikaalide poolt alustatud ahelreaktsioonid. On palju erinevaid antioksüdantide liike ja nad töötavad erinevatel viisidel: nad võivad vähendada vabade radikaalide energilisust, peatada üldse vabade radikaalide esmast tekkimist või katkestada ahelreaktsiooni, et vähendada vabadest radikaalidest põhjustatud hävitustööd.
*Kõik toodud kirjeldused käsitlevad koostisosade olemasolevaid omadusi või iseloomustavad neid taimemaailmas tuntud rolli kaudu. Toote koostisosade omadusi on kirjeldatud rahvusvahelistes teadustöödes.
Päevaseks tarbimiseks soovitatav kogus ja tarbimisjuhend:
Segada 1 mõõtelusikatäis pulbrit 200 ml veega. Tarvitada enne intensiivset pingutust. Mõju kestab kuni 7 tundi.
Oxyfit sobib igapäevaseks kasutamiseks vastavalt kasutaja vajadustele ning tootja juhistele.
Tarvitades üks mõõtelusikatäis päevas, jagub toodet 30 päevaks.
Hoiatused:
Mitte ületada päevaseks tarbimiseks soovitatavat kogust! Hoida toodet lastele kättesaamatus kohas!
Säilitamine:
Toatemperatuuril, eemal otsesest päikesevalgusest.
Tootja: GWS BIOTEC OÜ
Teemeistri tn. 2-2, Tallinn, 10916, Harjumaa, Estonia
Arvustuse lisamiseks logi sisse.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.